Η Julia Roberts φρεσκοχωρισμένη σε αναζήτηση της ισορροπίας της ξεκινάει ένα ταξίδι ανά το κόσμο.Ιταλία, Ινδία Μπάλι.
Στη στάση της στη Νάπολη πείθει τη φίλη της πως αφήνοντας τον εαυτό τους ελεύθερο γεύοντας τη ζωή σε βάθος δοκιμάζοντας βεβαίως την νοστιμότατη pizza margherita από την Antica pizzeria .
Στη Νάπολη δεν υπάρχει περίπτωση να μη φας pizza margherita.Την δημιούργησε ο Ραφαέλε Εσπόζιτο έτσι ώστε να θυμίζει ιταλική σημαία προς τιμήν της βασίλισσας Μαργαρίτας της Σαβοΐας.
Ντομάτα για το κόκκινο ,βουβαλίσια μοτσαρέλα για το άσπρο και φύλλα βασιλικού για το πράσινο.
Η αυθεντική pizza φέρει πλέον τη σφραγίδα του Εγγυημένου Παραδοσιακού Ιδιότυπου Προϊόντος που της απένειμε η Ευρωπαϊκή Ενωση.
Πρέπει να είναι στρογγυλή, να έχει διάμετρο ως35 εκατοστά , χρυσοκάστανη περίμετρο υπερυψωμένη κατά ένα ή δύο εκατοστά και ελαστική ζύμη. Οι τομάτες πρέπει να είναι μόνο της ποικιλίας Σαν Μαρτζάνο και το τυρί φρέσκια βουβαλίσια μοτσαρέλα.
Ο πιτσαϊόλο, όπως ονομάζεται ο παρασκευαστής της, οφείλει να ανοίγει τη ζύμη με το χέρι πετώντας την ψηλά Η αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα απαιτεί ψήσιμο σε φούρνο με ξύλα. Έχει δύο παραδοσιακές ποικιλίες, την Margherita (με τομάτα, μοτσαρέλα και φρέσκα φύλλα βασιλικού) και την Marinara (με ντομάτα, σκόρδο, ρίγανη και ελαιόλαδο).
Στο ταξίδι μας εκεί δοκιμάσαμε την καλύτερη pizza που έχουμε φάει ποτέ.
Πρέπει να είναι στρογγυλή, να έχει διάμετρο ως
Ο πιτσαϊόλο, όπως ονομάζεται ο παρασκευαστής της, οφείλει να ανοίγει τη ζύμη με το χέρι πετώντας την ψηλά Η αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα απαιτεί ψήσιμο σε φούρνο με ξύλα. Έχει δύο παραδοσιακές ποικιλίες, την Margherita (με τομάτα, μοτσαρέλα και φρέσκα φύλλα βασιλικού) και την Marinara (με ντομάτα, σκόρδο, ρίγανη και ελαιόλαδο).
Στο ταξίδι μας εκεί δοκιμάσαμε την καλύτερη pizza που έχουμε φάει ποτέ.
Η pizzeria ‘’Da Michelle’’ είναι φτωχή σε ποικιλία έχοντας μόνο τα δυο βασικά είδη pizza.
Με το που φτάνεις στo μαγαζί σου δίνουν ένα χαρτάκι, αριθμό προτεραιότας, και περιμένεις ευλαβικά να περάσει το 45’ ή όσο απαιτείται ώστε να απολαύσεις τη pizza σου.
Η τιμή είναι πάρα πολύ χαμηλή και το μαγαζί εσωτερικά πολύ λιτό.Τα ποτήρια πλαστικά λες και το κάνουν επίτηδες για να αφοσιωθείς μόνο στην απόλαυση της pizza σου.
Γυρνώντας στην Ελλάδα δεν παραγγείλαμε ξανά pizza και όσο μπορούμε να την αποφεύγουμε το κάνουμε. Και αυτό γιατί περισσότερες πιτσαρίες προσφέρουν φθηνές απομιμήσεις. Φτιάχνουν τις πίτσες με τυρί οποιοσδήποτε προελεύσεως ,κινεζικές τομάτες, πυρηνέλαιο και κάθε είδους αλεύρι αντί για τα αυθεντικά ιταλικά υλικά.
Γυρνώντας στην Ελλάδα δεν παραγγείλαμε ξανά pizza και όσο μπορούμε να την αποφεύγουμε το κάνουμε. Και αυτό γιατί περισσότερες πιτσαρίες προσφέρουν φθηνές απομιμήσεις. Φτιάχνουν τις πίτσες με τυρί οποιοσδήποτε προελεύσεως ,κινεζικές τομάτες, πυρηνέλαιο και κάθε είδους αλεύρι αντί για τα αυθεντικά ιταλικά υλικά.
Δεν έχω τολμήσει να φτιάξω λεπτή ζύμη γιατί ξέρω ότι δεν θα την καταφέρω.
Άλλωστε πρέπει να έχω έναν ακόμα λόγο για να γυρίσω στη Νάπολη.
Η δική μου ζύμη είναι η εξής :
Ζύμη
250 γρ φαρινάπ
1 φλ γάλα χλιαρό
1 κγ ξύδι
1 κγ αλάτι
1 κγ ζάχαρη
Τα ανακατέυουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή και απαλή ζύμη.
Το καλό με αυτή τη συνταγή είναι ότι δεν περιμένεις να φουσκώσει .
Λαδώνουμε ένα ταψί και ανοίγουμε με μπλάστρη ή αν είστε τολμηροί με τα χέρια και πετάξτε ψηλά.
Γέμιση
Τοματα σάλτσα
και ότι άλλο θέλετε εσείς.
Προθερμασμένο φούρνο στους 220-250 και τοποθετούμε το ταψί στο τελευταίο από κάτω του φούρνου. Ψήσιμο σε αέρα για περίπου
Άλλωστε στην Ιταλία η pizza είναι το φαγητό των φτωχών.
Ότι περισσέψει από την προηγούμενη ήμερα το κάνουν γέμιση για pizza.
Buon Appetito… J
Στην Αθήνα μην παραλείψετε να δοκιμάσετε pizza από την
TRATTORIA
Αναξαγόρα 19, Ν. Ερυθραία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου